Infosessies over composteren en kringlooptuinieren

Wil je graag iets leren over composteren, kringlooptuinieren en hoe je je tuin gezond kan houden. Volg dan een infosessie bij ILvA op 2, 9, 16 of 23 oktober. De deelname is gratis, maar je moet je wel inschrijven.

 

 

Bladeren in de kringloop – 2 oktober (20u)

De herfst… al die mooie gele, rode en bruine bladeren kleuren de bomen. En dan vallen al die blaadjes af en kunnen ze aan een nieuw leven beginnen. Tijdens deze workshop leer je welke bladeren er bestaan en hoe je ze het best verzamelt en verwerkt.

VOLZET – Thuiscomposteren in een notendop – 9 oktober (20u) – VOLZET

Compost? Dat is krachtvoedsel en een vitaminekuur voor de bloemen, planten en bomen in je tuin. Klinkt als een duur product dat je in een gespecialiseerde winkel moet kopen? Niets is minder waar.

Compost kan je zelf maken met je eigen groente,- fruit- en tuinafval. Leer hier hoe je er aan begint en wat je wel en niet kan composteren. ILvA organiseert samen met Vlaco (de Vlaamse compostorganisatie) infosessies over hoe je je tuin tegen volgend seizoen helemaal ecologisch kan maken.

Deze sessie is volzet. Je kan je wel nog inschrijven, maar dan kom je op een wachtlijst terecht!

 

Winterklaar maken van de kringlooptuin 16 oktober (20u)

Terwijl jij in de winter lekker warm binnen zit, blijft in je tuin een heel netwerk van leven in en op de grond zijn gangetje gaan. Jij kan ze helpen om de winter aangenaam door te brengen. Tijdens deze infosessie zet een Vlaco-lesgever je alvast op weg.

VOLZET – Onkruidvrij zonder pesticiden 23 oktober (20u) – VOLZET

Een tuin, oprit of terras onkruidvrij houden zonder pesticiden? Ongewenste insecten de baas kunnen zonder de natuur te schaden? Woekeraars een lesje leren? Het kan! Na deze avond kan je thuis zelf aan de slag gaan met nieuwe tips en technieken.

Deze sessie is volzet. Je kan je wel nog inschrijven, maar dan kom je op een wachtlijst terecht!

 

De infosessies starten telkens om 20u.

Locatie: kantoren ILvA, Industrielaan 18, 9320 Aalst (Erembodegem)

Inschrijven

De deelname is gratis. Inschrijven is wel verplicht, want het aantal deelnemers per les is beperkt.

Inschrijven kan via het telefoonnummer 053/85 85 71 of via infosessie@ilva.be.

 

Afvalkalender


Recyclageparken

Adressen
Openingsuren
Tarieven
Meer ...

Inzameling aan huis

Afvaltypes
Tarieven
Meer ...