Type containers (formaten)

De grijze en de groene container

Er bestaan 2 types containers: grijze en groene. De grijze containers worden gebruikt voor restfractie en de groene zijn voor je GFT (groente-, fruit- en tuinafval). Je krijgt standaard 1 grijze restcontainer en 1 groene GFT-container gratis ter beschikking.

In de grijze containers zijn er 3 formaten van containers: 40 liter, 140 liter en 240 liter. De GFT-container is verkrijgbaar in 40 en 140 liter.

Elektronische chip

In de containers zit een elektronische chip. Die bevat gegevens van het adres waar de container aan gelinkt is. En die chip zorgt er voor dat de vrachtwagen de weging van het afval kan koppelen aan het juiste adres.

De grijze restcontainer heeft al een chip wanneer hij wordt geleverd. Heb je al een GFT-container, dan moeten we langskomen om die te chippen. Bij de opstart van het diftarproject krijg je hier alle info over per brief.

Vind je de standaard gratis container niet voldoende? Dan kan je een extra container aankopen. Je mag wel maximaal 240 liter aan volume restfractie hebben en 280 liter GFT.

 

De formaten

 

140 liter

 

Hoogte: 108 cm

Breedte: 51 cm

Diepte: 56 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

40 liter

 

Hoogte: 51 cm

Breedte: 50 cm

Diepte: 34 cm

 

 

 

 

240 liter

 

 

 

Hoogte: 106 cm

Breedte: 58 cm

Diepte: 72 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb ik wel plaats genoeg voor een container?

Om je een beeld te geven van de grootte van een container, hebben we een collega achter de drie modellen gezet. Zo kan je beter inschatten hoeveel plaats ze innemen. Oh ja, de collega is 1m69 groot.