Leer snoeien, stadstuinieren en kippen houden

ILvA organiseert samen met Vlaco opnieuw een aantal workshops die je dit voorjaar gratis kan komen volgen. We leren je de krijtlijnen van het snoeien, tuinieren in de stad en kippen houden. Voor elk wat wils dus. Hieronder vind je nog wat meer info en hoe je je kan inschrijven.

Snoei zonder geknoei (VOLZET)

Dinsdag 18/02/2020 – 20u – kantoren ILvA, Industrielaan 18, 9320 Aalst (Erembodegem)

Een Vlaco-lesgever wijdt je in, in de bomenwereld. Je ontdekt hoe een boom is opgebouwd, wat hij nodig heeft en wat hij kan verdragen om je voor snoeiblunders te behoeden. Deze sessie geeft de krijtlijnen weer waar je rekening mee moet houden als je je aan snoeien wil wagen, maar is geen uitgewerkte snoeicursus. Fruitbomen zijn een aparte categorie en komen in deze les niet aan bod.

Urban gardening – thuiskringlopen in de stad (VOLZET)

Dinsdag 03/03/2020 – 20u – kantoren ILvA, Industrielaan 18, 9320 Aalst (Erembodegem)

Natuur en tuinen duiken in onze steden tegenwoordig op de gekste plaatsen op: tegen de gevels van kantoorgebouwen, op daken van  appartementen,  hangend in potten aan plafonds in restaurants, verticaal tegen de gevel van een huis, op verlaten achteraf-hoekjes. De ontstaansredenen van dit ‘stadsgroen’ is vaak van verschillende aard: gezelligheid, decoratie, een bron van voedsel of experiment van een avontuurlijke tuinier. Eén ding hebben ze wel gemeen: ze lokken steevast reacties uit. We tonen je de wildste voorbeelden van urban gardening en de grote variatie aan vaste planten, kruiden, groenten en fruit die je een plek kan geven in de stad. Hoe klein dat plekje ook is…  De biologische kringloop in de stad!

Kippen: de verzorging, de huisvesting (VOLZET)

Dinsdag 10/03/2020 – 20u – kantoren ILvA, Industrielaan 18, 9320 Aalst (Erembodegem)

Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin.  Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je organisch afval.  Kippen houden is ‘in’.  Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook verzorging vragen.  Hoe willen kippen wonen?  Wat moeten ze eten?  Worden kippen wel eens ziek?  Welke kippen kiezen, en waar kan je ze kopen?  Een workshop om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Interesse om een sessie te volgen?

De deelname is gratis, maar het is wel nodig dat je je vooraf inschrijft. Dat kan bij de ILvA- afdeling Milieu of via 053 85 85 71 of  infosessie@ilva.be. Ook met vragen in verband met de sessies kan je daar terecht.

Afvalkalender

Klik hier

Recyclageparken

Adressen
Openingsuren
Tarieven
Meer ...

Inzameling aan huis

Afvaltypes
Tarieven
Meer ...