home


Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Zuid IIIIndustrielaan 189320 Aalst (Erembodegem)T (053) 83 88 48F (053) 83 44 22info@ilva.beRoute

Nieuws AFVALKALENDER I NIEUWSARCHIEF I SITEMAP      

 Fabricatiefout bij de restafvalzakken
 
21/08/2014
De afgelopen weken kreeg ILvA een aantal klachten over slechte gele zakken voor restfractie. Particulieren en verkooppunten meldden dat deze zakken onderaan gemakkelijk scheurden.
 
Deze klachten zijn onmiddellijk aan de fabrikant, Powerpack uit Beerse, overgemaakt. Na intern onderzoek kwam Powerpack tot de conclusie dat er in mei door een technisch mankement inderdaad een fabricagefout is gebeurd bij de productie van de ILvA-zakken. Dit productieprobleem heeft als gevolg dat een aantal zakken een slechte lasnaad hebben, zodat bij opname van een volle zak de naad onderaan openscheurt. Powerpack neemt de volledige verantwoordelijkheid voor deze fout op zich.

Een aantal van deze zakken zijn aan de winkeliers en dus ook aan de burgers bezorgd. ILvA vindt dit probleem uiteraard erg vervelend en heeft er daarom alles aan gedaan om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Van het ogenblik dat ILvA van de klachten hoorde, is een medewerker in verschillende verkooppunten slechte rollen gaan ruilen tegen goede. Ook een medewerker van Powerpack gaat bij de winkeliers langs om te ruilen indien nodig. Vandaag zouden er geen slechte rollen meer in de winkels liggen.

De zakken hebben het opschrift 16P2014, 17P2014, 18P2014 en 16P1114 en zijn voor Aalst, Haaltert en Zottegem. Particulieren die een slechte rol zouden hebben aangekocht, kunnen contact opnemen met ILvA via 053/85 85 45 of info@ilva.be. Een medewerker zal langskomen en de slechte zakken ruilen tegen goede.
Powerpack bevestigt dat het technisch mankement is gevonden en opgelost.
 


<< Terug