home


Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Zuid IIIIndustrielaan 189320 Aalst (Erembodegem)T (053) 83 88 48F (053) 83 44 22info@ilva.beRoute

Nieuws AFVALKALENDER I NIEUWSARCHIEF I SITEMAP      

 Taxusinzameling op de recyclageparken 15 juni - 31 augustus
 
10/06/2016


Fel groen voor genezing.
 
 
Ook in 2016 werkt ILvA mee aan de “Vergroot de Hoop”-actie. Het enige wat jij moet doen, is het jonge, felgroene snoeisel tussen 15 juni en 31 augustus 2016 naar het recyclagepark brengen.
 
De kankerbestrijdingsactie Vergroot de Hoop zet dit jaar in op fel groen voor genezing. Je fel groen taxussnoeisel kan weer het verschil maken voor duizenden patiënten. Uit je taxussnoeisel wordt baccatine gewonnen, de grondstof voor het kankerremmende middel Taxol. Jaarlijks worden daar vele duizenden kankerpatiënten succesvol mee behandeld.
 
Omwille van het systeem met de weegbruggen, kan het brengen van taxussnoeisel bij ILvA niet gratis gebeuren, maar betaal je hetzelfde tarief als voor ander afval.
Toch steunt ILvA de actie door het bedrag dat je voor je taxusaanvoer hebt betaald, door te storten aan de vzw Kom op tegen Kanker. Daarbovenop schenkt ILvA per kilogram ingezameld taxussnoeisel 0,25 euro aan Kom op tegen Kanker. Zo wordt je inspanning om taxussnoeisel naar het recyclagepark te brengen een steun van 0,30 euro per kilogram aan Kom op tegen Kanker.
 
Alle informatie over haagdonatie vind je op www.vergrootdehoop.be. Het woordje “gratis” moet je er dus wel wegdenken!
 
 

<< Terug