home


Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Zuid IIIIndustrielaan 189320 Aalst (Erembodegem)T (053) 83 88 48F (053) 83 44 22info@ilva.beRoute

Nieuws AFVALKALENDER I NIEUWSARCHIEF I SITEMAP      

 Workshop: Snoeihout verwerken: snoeihoutcreaties (gewijzigde datum!)
 
07/10/2016
Gratis workshop snoeihout verwerken
 
Het meest bijzondere kenmerk van bomen en struiken is zonder twijfel dat ze verhouten. Naarmate de jonge twijgen langer worden, worden ze ook dikker en steviger. Zo komen ze zonder kleerscheuren de winter door. In het voorjaar vormen de takken nieuwe uitlopers en wordt de boom of heester hoger en breder. Groeien de takken te hoog of te ver en hinderen ze ons of de planten in hun buurt, dan is het tijd om in te grijpen en te snoeien. Het snoeisel hoeft niet op de afvalberg te belanden. Zo kan je met snoeiafval heel creatief te werk gaan.
 
Creatieve tuiniers verwerken hun snoeihout steeds vaker in nuttige en mooie tuintoepassingen. Kringlooptuiniers houden de stevige houtresten binnen de eigen tuin en gebruiken ze als bouwmateriaal of als plantensteun. Door hout te composteren of ermee te mulchen bouw je de structuur en de vruchtbaarheid van de bodem op. In combinatie met hedendaagse materialen verwerk je het tot afsluitingen en andere originele constructies. Of je slaat de artistieke weg in en ontwerpt een fraaie blikvanger die je tuin een heel persoonlijk karakter geeft.
 
Wilgentenen of ander snoeihout kan je verwerken tot een vlechtwand, takkenwal, zitbank of een levend bouwsel. ILvA organiseert, in samenwerking met VLACO, op zaterdag 17 december 2016 (en niet 17 november 2016, zoals eerder aangekondigd) een workshop “Snoeihout verwerken: snoeihoutcreaties” in Lede. Tijdens deze workshop gaan we samen actief aan de slag op het terrein. We maken onder leiding van een ervaren VLACO-lesgever een zogenaamde wiglo en een tunnel met wilgentakken.
 
Praktisch
 
  • Wanneer? Zaterdag 17 december 2016 – sessie 1: 10u-12u en sessie 2: 14u-16u. Je kan deelnemen aan beide sessies of er slechts één bijwonen. Je komt bij voorkeur een hele dag, maar ook een halve dag is mogelijk.
     
  • Waar? Lede
     
  • Hoe deelnemen?Deelname is gratis, inschrijven is wel noodzakelijk. Het aantal plaatsen is immers beperkt. Indien je de workshop wenst te volgen of meer informatie wil, gelieve dan contact op te nemen met ILvA, telefonisch op het nummer 053/85.85.71 of via e-mail valerie.willequet@ilva.be.


<< Terug