home


Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Zuid IIIIndustrielaan 189320 Aalst (Erembodegem)T (053) 83 88 48F (053) 83 44 22info@ilva.beRoute

Nieuws AFVALKALENDER I NIEUWSARCHIEF I SITEMAP      

 Kleef een sticker op je vuilniszak om de ILvA-ophaler te bedanken
 
15/11/2016
Week van de afvalophaler (21 - 25 november 2016)
 
Dagelijks zijn honderden mensen op de baan om het huishoudelijk afval in te zamelen. Ze doen dat door weer en wind en trotseren daarvoor het drukke en gevaarlijke verkeer. Weet je dat elke ophaler elke dag gemiddeld één keer verkeersagressie ervaart, gaande van wild voorbijrazen tot fysiek en verbaal geweld. Dat betekent dat er in Vlaanderen dagelijks tussen 600 en 1.500 incidenten zijn. Dat alles is niet zonder gevaar voor de afvalophalers. Het wordt dus tijd dat we ons hoffelijker gedragen!
 
Tijdens de week van de afvalophaler (21 – 25 november) wordt gevraagd extra hoffelijk te zijn tegenover de mensen die ons afval inzamelen, aan huis en op de recyclageparken.
 
TV-spotje
InterafvaL zette samen met de afvalintercommunales een campagne op die hoffelijk gedrag ten opzichte van afvalophalers aanmoedigt.  “Elkaar begrijpen = elkaar respecteren” vormt de centrale insteek van de campagne. Een grappige TV-spot wordt tussen 14 en 25 november op Canvas en één vertoond om het grote publiek te sensibiliseren.
 
Kleef een sticker op de vuilniszak
Steek een hart onder de riem van de ophalers en kleef een sticker op je vuilniszak. In verschillende tijdschriften (Humo, Dag Allemaal, TV Familie) zitten “bedanktstickers” die je tijdens de week van de afvalophaler op de vuiliszak of –bak kan kleven. Zo weet de ophaler dat je zijn of haar werk apprecieert. Je kan ook gewoon je hand opsteken of “bedankt” zeggen tijdens een ontmoeting met de parkwachter of ophaler.
 
De stickers kan je ook bekomen bij ILvA of in je gemeente- of stadhuis. Vraag er naar!
 
Alvast bedankt!
 
 
 

<< Terug