home


Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Zuid IIIIndustrielaan 189320 Aalst (Erembodegem)T (053) 83 88 48F (053) 83 44 22info@ilva.beRoute

Nieuws AFVALKALENDER I NIEUWSARCHIEF I SITEMAP      

 Infosessie thuiscomposteren
 
23/02/2018
Begint het bij jou ook te kriebelen om in de tuin aan de slag te gaan bij de eerste zonnestralen?

Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost gewoon zelf kunt maken door je groente,- fruit-, en tuinafval thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur, maar je bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien houd je de duurzame kringloop in stand.

Geen idee hoe je eraan begint? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je best gebruikt? Mis dan zeker de infosessie thuiscomposteren niet, ingericht door de stad Geraardsbergen in samenwerking met ILvA en Vlaco vzw.

Praktisch
28 februari 2018 20u-22u

Waar: Parketzaal van De Spiraal, Zakkaai 29 te 9500 Geraardsbergen
Tijdens de eerste bijeenkomst leer je de basis van het composteren. Je moet immers enkele vuistregels kennen: wat is composteerbaar en wat niet, wat gebeurt er tijdens het composteringsproces, welk systeem is het meest geschikt voor je tuin,...?

3 maart 2018 10-12u
Praktijk van het composteren

Waar: Demoplaats thuiscomposteren aan de rand van het Abdijpark van Geraardsbergen (ingang achteraan parking shoppingcenter Denderland, Zonnebloemstraat).
Tijdens de praktijksessie ga je zelf aan de slag. Hoe zit een doeltreffende compostbak in elkaar? Hoe belucht je de inhoud van een compostvat? Hoe werk je met bakken? Hoe kun je zelf de kwaliteit van je compost bepalen? Dankzij de deskundige begeleiding van een ervaren Vlaco-lesgever krijg je het thuiscomposteren onder de knie.
Inschrijven doe je door te bellen naar 054/43 44 41 of te mailen naar stefaan.torfs@geraardsbergen.be

Ook in Sint-Lievens-Houtem kan je terecht voor een Infoavond over thuiscomposteren. Die vindt plaats op 22 maart 2018 in de gemeenteraadzaal, Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem.

<< Terug