Tarieven recyclageparken

Tarieven op jaarbasis

Je betaalt per kilogram afval dat je brengt. Je wordt gewogen bij het binnen rijden en bij het buiten rijden. Het verschil tussen beide gewichten is het aantal kilogram afval dat je hebt gebracht. De prijs per kilogram loopt op naarmate het aantal kilogram dat je gezin in dat kalenderjaar heeft gebracht. De eerste 100 kilogram recycleerbaar afval die een gezin brengt per kalenderjaar is gratis.

 

Tarieven (op jaarbasis)
0 – 2.000 kg € 0,05 / kg
2.001 – 5.000 kg € 0,10 / kg
Meer dan 5.000 kg € 0,20 / kg
Eerste 100 kg recycleerbaar afval € 0,00 / kg
0 – 200 kg asbest (afzonderlijk) € 0,00 / kg

 

De eerste 100 kilogram recycleerbaar afval gratis

Jaarlijks mag elk gezin de eerste 100 kg recycleerbaar afval gratis brengen. Je mag dan tijdens die bezoeken wel enkel recycleerbaar afval brengen. Heb je dan ook niet-recycleerbaar afval bij, dan moet je betalen. Eerst het niet-recycleerbaar afval lossen en onmiddellijk daarna opnieuw een nieuwe toegang nemen met enkel het recycleerbaar afval is toegelaten.

KMO’s, eigenaars tweede verblijven, verbouwers, verenigingen met een bezoekerskaart en mensen met een activatiekaart genieten deze vrijstelling niet.

 

10% korting voor recycleerbaar afval

Er is een globale korting van 10% voor het bezoek waarin je enkel recycleerbaar afval aanvoert.

 

200 kilogram gratis hechtgebonden asbest

Elk gezin kan jaarlijks 200 kg hechtgebonden asbest gratis brengen. De voorwaarde is dat je enkel hechtgebonden asbest brengt. Heb je ook ander afval mee, dan geldt het normale tarief. Wil je asbest brengen? Druk dan eerst op de “asbestknop” aan de ingangszuil voor je je identiteitskaart in de gleuf steekt. De recyclageparkwachter komt de aangeboden vracht eerst controleren, zodat hij de vrijstelling kan toekennen.

 

Afvalkalender

Klik hier

Recyclageparken

Adressen
Openingsuren
Tarieven
Meer ...

Inzameling aan huis

Afvaltypes
Tarieven
Meer ...