Boeiende en bloeiende online workshops

Ben jij klaar om alles te leren over het voorkomen van snoeihoutthuiscomposterengrasafval voorkomen en urban gardening? Samen met Vlaco organiseren we online workshops die je kunnen helpen om minder GFT of tuinafval te hebben.

Hoe kan je deelnemen?

De deelname is gratis, maar je moet je wel inschrijven. De plaatsen zijn beperkt, er kunnen maar 24 personen deelnemen aan een workshop. Ontdek hieronder het aanbod en schrijf je snel in.

Een vraag?

Contacteer ons via infosessie@ilva.be of 053 85 85 63.

Grasbeheer; grasafval voorkomen en verwerken

Onze tuinen produceren tonnen grasmaaisel. Voor vele tuinbezitters is de opbrengst van de wekelijkse maaibeurt een bron van ongemak. Nochtans kan je grasmaaisel op verschillende manieren in de eigen tuin verwerken.  Wie wil, kan de productie van grasmaaisel aanzienlijk beperken en zelfs helemaal voorkomen. Tijdens deze workshop bespreken we de verschillende mogelijkheden en wisselen we onze eigen ervaringen uit. We behandelen grasalternatieven, maaiselgebruik en oplossen van grote en kleine gazonproblemen.

Wanneer?

  • Dinsdag 20 april 2021 – Online – Duur: 1,5u – Start: 20u
  • Dinsdag 27 april 2021 – Online – Duur: 1,5u – Start: 20u
  • Dinsdag 4 mei 2021 – Online – Duur: 1,5u – Start: 20u
  • Dinsdag 11 mei 2021 – Online – Duur: 1,5u – Start: 20u

Urban gardening - thuiskringlopen in de stad

Natuur en tuinen duiken in onze steden tegenwoordig op de gekste plaatsen op: tegen de gevels van kantoorgebouwen, op daken van appartementen, hangend in potten aan plafonds in restaurants, verticaal tegen de gevel van een huis, op verlaten achteraf-hoekjes. Ook in een stedelijke omgeving kunnen we de kringloop sluiten.

Wanneer?

  • Dinsdag 18 mei 2021 – Online – Duur: 1,5u – Start: 20u
  • Dinsdag 25 mei 2021 – Online – Duur: 1,5u – Start: 20u

Snoeihout voorkomen en verwerken (volzet)

Een tuin waarin veel moet gewerkt worden, levert ook veel afval op. Eén van de steeds weerkerende karweien is het snoeien van hagen en struiken. Toch kan je ook hier werk en afval voorkomen en kan je het verkregen snoeihout nuttig aanwenden in de tuin. In deze online workshop krijg je tips en tricks met heel wat inspirerend beeldmateriaal.

Je kan je voor deze workshop niet meer inschrijven.

Thuiscomposteren in een notendop (volzet)

Begint het bij jou ook te kriebelen om in de tuin aan de slag te gaan bij de eerste zonnestralen? Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kunt produceren door je groente,- fruit- en tuinresten thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur maar je bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien houd je de duurzame kringloop in stand. Weet je niet hoe je eraan begint? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je best gebruikt? Mis dan zeker deze workshop niet.

Je kan je voor deze workshop niet meer inschrijven.