Dacht je dat je alles al wist over PMD?

Sinds 2019 gelden er nieuwe sorteerregels voor PMD, er mogen sindsdien een hele hoop nieuwe plastic verpakkingen in de blauwe zak. Toch belandt er nog heel wat PMD-afval bij het restafval.

We weten allemaal dat sorteren en afval vermijden belangrijk is om de afvalberg te verkleinen. Daarom herinneren we je graag nog even aan de sorteerregels voor PMD.

Sinds 2019 mogen er naast Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons ook alle andere Plastic verpakkingen in de blauwe zak. Denk maar aan:

  • Schaaltjes, vlootjes en bakjes

Veel voedingswaren vind je terug in plastic schaaltjes, vlootjes en bakjes. Denk maar aan charcuterie- en kaasschaaltjes, botervlootjes of bakjes voor champignons of aardbeien. Ook plastic dozen waarin bijvoorbeeld roomijs en cacaopoeder zit, mogen in de blauwe zak. Ook plastic dozen van niet-voedingswaren, zoals wasmiddelcapsules, kun je erin kwijt.

  • Potjes en tubes

Zodra leeg, mag je yoghurtpotjes of plastic potten van kerstomaten, olijven of andere voedingswaren in de blauwe zak sorteren. Ook in de badkamer kom je heel wat potjes en tubes tegen. Denk maar aan dagcrèmes of tubes tandpasta of haargel. Ook deze mogen leeg in de blauwe zak.

  • Folies

Heel wat huishoudelijke producten worden verpakt in folie: multipacs van drankblikken, wc-papier, keukenpapier, rond magazines of folders. Deze mogen allemaal in de blauwe zak.

  • Zakjes

Plastic draagtasjes vind je overal. Maar ook heel wat voedsel wordt aangeboden in een plastic zakje. Denk maar aan gemalen kaas, verse groenten, maar ook heel wat diepvriesproducten zoals vis, vlees, groenten, fruit, frieten,.. En ook deze zakjes mogen in de blauwe zak.

Wist je alles al? Of wil je toch graag nog meer weten? Ontdek er hier alles over.

Ben je niet helemaal zeker of iets wel of niet in de PMD-zak mag? Raadpleeg zeker ons afvalalfabet onderaan de homepage. Onze handige sorteertool.

Afvalkalender

Klik hier

Recyclageparken

Adressen
Openingsuren
Tarieven
Meer ...

Inzameling aan huis

Afvaltypes
Tarieven
Meer ...

Categorieën