Boeiende en bloeiende workshops

Ben jij klaar om alles te leren over het voorkomen van snoeihoutthuiscomposterengrasafvalbeheer, kringlooptuinieren, kippen verzorgen en urban gardening? Samen met Vlaco organiseren we workshops die je kunnen helpen om minder groente- fruit- of tuinafval te hebben. We lichten de verschillende thema's hieronder toe.

Hoe kan je deelnemen?

 • Je schrijft je in via het inschrijvingsformulier.
 • Schrijf je je in voor een online workshop?
  • De eerste 30 deelnemers zijn zeker van een plaatsje. Zij ontvangen daarover een bevestigingsmail.
  • De overige deelnemers belanden op een wachtlijst en worden door ons gecontacteerd indien:
   • er een plaatsje vrij komt.
   • er meer dan 20 extra deelnemers zijn. We organiseren dan een nieuwe workshop rond dat thema. We houden jou daarvan op de hoogte.
 • Schrijf je je in voor een fysieke workshop* in de kantoren van ILvA?
  • De plaatsen zijn beperkt tot 16 deelnemers. De eerste 16 deelnemers zijn zeker van een plaatsje. Zij ontvangen daarover een bevestigingsmail.
  • We organiseren geen extra fysieke workshops.

! Ben je ingeschreven, maar kan je toch niet aanwezig zijn? Geen probleem, maar laat het ons tijdig weten via infosessie@ilva.be.

Een vraag?

Contacteer ons via infosessie@ilva.be of 053 85 85 63.

*Indien, omwille van corona, de fysieke workshops niet kunnen doorgaan, zullen deze vervangen worden door online workshops. We houden jou daar uiteraard persoonlijk van op de hoogte via mail.

Online workshop - Urban gardening: thuiskringlopen in de stad

Natuur en tuinen duiken in onze steden tegenwoordig op de gekste plaatsen op: tegen de gevels van kantoorgebouwen, op daken van appartementen, hangend in potten aan plafonds in restaurants, verticaal tegen de gevel van een huis, op verlaten achteraf-hoekjes. Ook in een stedelijke omgeving kunnen we de kringloop sluiten. Wil je graag meer natuur en groen in je stad of stadstuin. Volg dan deze online workshop.

Wanneer

 • Maandag 23 mei 2022 om 20u00

Online workshop - Kringlooptuinieren in een notendop

Jouw tuin, je paradijs! Maar heb je nog wel tijd over om ervan te genieten? Of gaat je tijd vooral op aan karweitjes en tuinklusjes die steeds meer tuinafval opleveren? Het kan ook anders … Denk aan de kringloop en kies voor tuinieren met minder resten én minder werk! Tijdens deze online workshop ontdek je hoe jij tuinafval kunt voorkomen en hoe je allerlei tuinresten nuttig en ook fraai en creatief in de tuin kunt gebruiken.

Wanneer

 • Woensdag 25 mei 2022 om 20u00

Online workshop - Kippen: de verzorging en de huisvesting 

Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin. Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je keuken- en tuinresten. Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook verzorging vragen. Hoe willen kippen wonen? Wat mogen ze eten? Een online workshop om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Wanneer

 • Maandag 30 mei 2022 om 20u00
Boeiende en bloeiende workshops