Boeiende en bloeiende workshops

Ben jij klaar om alles te leren over:

Samen met Vlaco vzw organiseren we gratis workshops die je kunnen helpen om minder groente- fruit- of tuinafval te hebben. We lichten de verschillende thema's hieronder toe.

Hoe kan je deelnemen?

Je schrijft je in via het inschrijvingsformulier.

 • Schrijf je in voor een online workshop?
  • De eerste 30 deelnemers zijn zeker van een plaatsje. Zij ontvangen daarover een bevestigingsmail.
  • De overige deelnemers belanden op een wachtlijst en worden door ons gecontacteerd indien:
   • er een plaatsje vrij komt.
   • er meer dan 20 extra deelnemers zijn. We organiseren dan een nieuwe workshop rond dat thema. We houden jou daarvan op de hoogte.
 • Schrijf je in voor een fysieke workshop in de kantoren van ILvA?
  • De plaatsen zijn beperkt tot 16 deelnemers. De eerste 16 deelnemers zijn zeker van een plaatsje. Zij ontvangen daarover een bevestigingsmail.
  • We organiseren geen extra fysieke workshops.

! Ben je ingeschreven, maar kan je toch niet aanwezig zijn? Geen probleem, maar laat het ons tijdig weten via infosessie@ilva.be.

Een vraag?

Contacteer ons via infosessie@ilva.be of 053 85 85 63.

Kringlooptuinieren bij veranderende klimaatomstandigheden (online)

Ons klimaat en onze leefomgeving wijzigen. Dat merk je aan heel wat grote en kleine dingen: de grondwaterstand in je tuin, de jaarlijks weerkerende extreme zomertemperaturen, extreme buien en onweders, en het steeds meer opduiken van plantenziekten, exoten en invasieve soorten. Je kan je kringlooptuin met een paar eenvoudige ingrepen ‘wapenen’ tegen al dat natuurgeweld. Je tuin ondervindt invloed van het klimaat, maar hoe je jouw tuin inricht, heeft ook een impact op het klimaat in jouw buurt en straat. Hoe meer klimaatvriendelijke tuinen we inrichten, des te beter dit is voor het klimaat in onze dorpen en steden.

Wanneer

 • Woensdag 29 maart 2023 om 20u00 (online)
1

Waterbeheer in de kringlooptuin (online)

Water is een essentieel element in de tuin. Je springt er best spaarzaam mee om. Heeft je tuin te lijden onder de droogte? In deze sessie krijg je enkele tips om duurzaam om te gaan met water in jouw tuin, want je hebt het waterbeheer voor een stuk zelf in de hand. Zijn de planten in je tuin aangepast aan de bodem waarin ze moeten gedijen? Bestaan er trucjes om water vast te houden? Welke verharding kies je best? Hoe vang je regenwater op? De Vlaco-lesgever geeft je heel wat kringlooptips om je tuin weerbaar te maken in alle seizoenen.

Wanneer

 • Maandag 17 april 2023 om 20u00 (online)
Water

Kippen: de verzorging en de huisvesting (online)

Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin. Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je keuken- en tuinresten. Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook verzorging vragen. Hoe willen kippen wonen? Wat mogen ze eten? Een online gratis workshop om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Wanneer

 • Maandag 24 april 2023 om 20u00 (online)
brett-jordan-N2BVTif1ElI-unsplash