ILvA produceert zijn eigen elektriciteit met 674 zonnepanelen

Na een storm in juli 2017 was het nodig een deel van het dak te vervangen. Dit was voor ILvA de kans om zijn elektriciteitsgebruik via eigen zonnepanelen te voorzien. Er werd een nieuw en geïsoleerd dak geplaatst en daarop zijn er 674 panelen aangesloten. Ze nemen maar liefst een oppervlakte van 1.100m² in.

De panelen zullen ongeveer 182 MWh per jaar produceren, waarvan 65% nuttig is voor het eigen verbruik. De andere 35% zal worden geïnjecteerd op het net (overschot tijdens weekends, ’s zomers na 18u,…). ILvA zal dankzij deze installatie jaarlijks 120 MWh minder elektriciteit van het net afnemen en er 62 MWh op injecteren.

Bart Van den Neste, voorzitter van ILvA is tevreden met de plaatsing en aansluiting van de zonnepanelen: “We hebben geluk dat we de installatie al voluit konden testen, met het goeie weer van de afgelopen dagen. ILvA wil zich graag inspannen om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Onze eigen elektriciteit opwekken maakt daar deel van uit. Met deze 674 zonnepanelen zullen we jaarlijks maar liefst 80.000 kilogram CO2 besparen.”

Afvalkalender

Klik hier

Recyclageparken

Adressen
Openingsuren
Tarieven
Meer ...

Inzameling aan huis

Afvaltypes
Tarieven
Meer ...

Categorieën