Infoavond wasbare luiers en hygiënisch materiaal

Op 30 november 2023 organiseert ILvA een infoavond over wasbare luiers en ander herbruikbaar hygiënisch materiaal. Een expert komt vertellen wat de voordelen zijn en aanbieders komen hun mooiste luiertjes showen. Inschrijven kan je onderaan deze pagina. 

Wasbare luiers vandaag zijn even gemakkelijk en comfortabel als wegwerpluiers. Maar ze zijn véél minder vervuilend. Wegwerpluiers zorgen voor 1000 kilo afval per kind. Deze afvalberg kost heel wat euro’s aan restafval… én de grondstoffen worden gewoon verbrand.

Ook ander herbruikbaar hygiënisch materiaal bestaat. Denk aan inlegkruisjes, maandverbanden, doekjes,… Het hoeft echt niet wegwerp te zijn om comfortabel te voelen.

Heb je als (aanstaande) ouder al eens nagedacht over wasbare luiers, maar geen idee hoe je er aan begint? Of wil je graag weten wat er allemaal op de markt is van herbruikbaar hygiënisch materiaal? Tijdens deze infoavond vertelt een expert over alle mogelijkheden en kan je bij de standjes van verschillende aanbieders zelf de wasbare luiers eens voelen, zien en … euh ruiken!

Praktisch

Donderdag 30 november 2023 om 19u30 bij ILvA (Industrielaan 18, 9320 Aalst)

Inschrijvingsformulier

Inschrijven is verplicht en kan tot 28 november 2023