Maak de gele zak goed dicht

Bind je gele zak op de correcte manier dicht. Zakken die niet reglementair zijn aangeboden, nemen we immers niet mee. We leggen je hieronder graag uit waarom je een zogenaamde “krop” moet maken.

 

Goed = krop

De gele zak maak je goed dicht door een “krop” te maken. Daarmee bedoelen we dat je een bovenaan de gele zak een handvat moet maken, het liefst met de witte strips die bij de zakken worden geleverd. Met die krop kan de lader je zak gemakkelijk vastnemen en in de laadruimte van de vrachtwagen gooien. Hij of zij kan er zo ook meerdere tegelijk in de hand nemen.

Fout = met plakband, twee kroppen of geknoopt

Je vraagt je misschien af wat er mis is om de gele zak op een andere manier dicht te maken? Wel, het kan gevaarlijk of onhygiënisch zijn voor de lader. Wanneer een zak met plakband is dicht gemaakt, dan moet de lader die opnemen aan de “buik” ervan. Steekt daar een scherp voorwerp in, dan loopt hij of zij het risico om gewond te raken.

 

 

 

 

 

 

 

Ook zakken met twee kroppen kunnen moeilijk worden vastgenomen. En net als zakken met een knoop vallen ze veel te gemakkelijk open. Geef toe, dit is niet aangenaam voor de laders en voor zij die de troep op de stoep moeten opkuisen.

 

 

Afvalkalender

Klik hier

Recyclageparken

Adressen
Openingsuren
Tarieven
Meer ...

Inzameling aan huis

Afvaltypes
Tarieven
Meer ...

Categorieën