Lespakketten

Kinderen consumeren al heel wat en produceren dus ook afval. Het is daarom belangrijk dat we kinderen al vroeg sensibiliseren, zodat ze afval vermijden of goed sorteren. Op deze pagina kan je de lespakketten van ILvA downloaden. Verder op deze pagina verwijzen we je ook door naar het scholenaanbod van onze partners.

Lespakketten ILvA

We verwonderen ons elke dag over het gedrag van onze leerlingen: velen zijn reeds erg milieubewust en staan open voor informatie rond afval voorkomen, sorteren, recycleren, ... Maar zijn ze zich er ook van bewust dat we met zijn allen erg veel afval maken? Weten ze wat er gebeurt met al dat afval? Komt het wel altijd op de juiste plaats terecht?

We hebben lespakketten ontwikkeld voor het kleuter, lager en secundair onderwijs.* Je kan ze via onderstaande knoppen downloaden.

*Let op: Sommige sorteerregels en onderdelen zijn intussen wat verouderd, we plannen binnenkort om deze lespakketten te vernieuwen in functie van de huidige regels. Maar je kan er zeker nog mee aan de slag in je klas.

Lespakketten partners

Mei Plasticvrij

In mei loopt de actie Mei Plasticvrij! We dagen iedereen uit om extra te letten op het gebruik van wegwerpplastic! Wil je in je klas graag werken rond dit thema? Download dan het gratis materiaal van Djapo voor zowel kleuter-, lager-, als secundair onderwijs.

Meer info

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Contacteer ons!