Zwerfvuilactie secundaire scholen donderdag 21 oktober 2021

Ieder jaar organiseren we vanuit ILvA een zwerfvuilactie voor de secundaire scholen. Door het gekke corona-jaar kon de editie in 2020 niet doorgaan, maar daar willen we in 2021 graag verandering in brengen.

Noteer alvast donderdag 21 oktober 2021 in jullie agenda en schrijf je als de bliksem in!

Hoe werkt het?

Inschrijving en materiaal

  • Schrijf je school in via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.
  • Na de inschrijving ontvangt jouw school speciale vuilniszakken, handschoenen, afvalgrijpers en fluohesjes van Mooimakers. Je ontvangt ook brieven die je kan bezorgen aan de ouders of de buurtbewoners.

Zwerfvuilactie op 21 oktober 2021

Jullie mogen de planning en het parcours volledig vrij kiezen. Bij voorkeur wordt de onmiddellijke schoolomgeving gekozen. Lig je in de buurt van een andere school, dan overleggen jullie best even samen om een overlapping te vermijden. Vraag gerust advies bij je gemeentelijke milieuambtenaren.

Na de zwerfvuilactie

Op vrijdag 22 oktober 2021 haalt ILvA het ingezamelde zwerfvuil op en zorgt voor de verwerking ervan. Noteer op het inschrijvingsformulier waar we het zwerfvuil (de witte vuilniszakken) mogen ophalen. Let op: Je moet het aanbieden op het openbaar domein in de buurt van de school, zodat onze ophaalwagen er gemakkelijk toegang tot heeft.

Het zwerfvuilmateriaal (fluohesjes, afvalgrijpers, ongebruikte vuilniszakken, handschoenen) halen we opnieuw op vanaf 25 oktober 2021. Zamel het onmiddellijk na de actie weer in en tel het na. Zorg dat het materiaal op een gemakkelijke plaats staat, zodat je het bij de ophaling snel kan overhandigen aan ILvA.

Praktisch

Inschrijven is verplicht voor 24 september 2021. Inschrijvingen na 24 september zullen we, om organisatorische redenen, niet meer behandelen.

Vragen

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? Contacteer ons via zwerfvuilactie@ilva.be.

Inschrijvingsformulier    De gegevens zullen enkel worden gebruikt in het kader van de zwerfvuilactie op donderdag 21 oktober 2021. Na afloop van de zwerfvuilactie worden je gegevens gewist, tenzij je via de opt-in uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven dat we jou op de hoogte mogen houden van het scholenaanbod van ILvA.  In dat geval worden je gegevens verwerkt zolang je deze toestemming niet hebt ingetrokken. Voor meer informatie over het privacybeleid van ILvA: https://www.ilva.be/contact/privacyverklaring/.