Zwerfvuilactie lagere scholen donderdag 6 mei 2021

Ieder jaar organiseren we vanuit ILvA een zwerfvuilactie voor de derde graad van de lagere scholen. Door het gekke corona-jaar kon de editie in 2020 niet doorgaan, maar daar willen we in 2021 graag verandering in brengen.

Noteer alvast donderdag 6 mei 2021 in jullie agenda en schrijf je als de bliksem in!

Hoe werkt het?

Inschrijving en materiaal

  • Schrijf je school* in via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.
  • Na de inschrijving ontvangt jouw school speciale vuilniszakken, handschoenen, afvalgrijpertjes en fluohesjes van Mooimakers. Je ontvangt ook brieven die je kan bezorgen aan de ouders of je buurtbewoners.

* Let op: Om organisatorische redenen vragen we om enkel leerlingen uit de derde graad te laten deelnemen.

Zwerfvuilactie op 6 mei 2021

Jullie mogen de planning en het parcours volledig vrij kiezen. Bij voorkeur wordt de onmiddellijke schoolomgeving gekozen. Lig je in de buurt van een andere school, dan overleggen jullie best even samen om een overlapping te vermijden. Vraag gerust advies bij je gemeentelijke milieuambtenaren.

Na de zwerfvuilactie

Op vrijdag 7 mei 2021 haalt ILvA het zwerfvuil op en zorgt voor de verwerking ervan. Noteer op het inschrijvingsformulier waar we het zwerfvuil mogen ophalen. Let op: Je moet het aanbieden op het openbaar domein in de buurt van de school, zodat onze ophaalwagen er gemakkelijk toegang tot heeft.

Praktisch

Inschrijven is verplicht voor 17 maart 2021. Inschrijvingen na 17 maart zullen we, om organisatorische redenen, niet meer behandelen.

Vragen?

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? Contacteer ons via zwerfvuilactie@ilva.be.

Inschrijvingsformulier

De inschrijvingen voor deze zwerfvuilactie zijn afgelopen. Tot volgend jaar!

De gegevens zullen enkel worden gebruikt in het kader van de zwerfvuilactie op donderdag 6 mei 2021. Na afloop van de zwerfvuilactie worden je gegevens gewist, tenzij je via de opt-in uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven dat we jou op de hoogte mogen houden van het scholenaanbod van ILvA.  In dat geval worden je gegevens verwerkt zolang je deze toestemming niet hebt ingetrokken. Voor meer informatie over het privacybeleid van ILvA: https://www.ilva.be/contact/privacyverklaring/.