Voertuigen tot 9,5 meter toegelaten in recyclageparken Erpe-Mere en Herzele

Proefproject: voertuigen tot 9,5 meter toegelaten in recyclageparken Erpe-Mere en Herzele

Voertuigen zijn niet toegelaten op de ILvA- recyclageparken als ze langer dan 8 meter en zwaarder dan 7.000 kg zijn. Voor bezoekers wiens voertuig langer is dan 8 meter, is nu een proefproject uitgewerkt. Vanaf nu kan je in de recyclageparken Erpe-Mere en Herzele terecht met voertuigen tot 9,5 meter. De weegbruggen zijn daar aangepast, zodat voertuigen tot die lengte veilig en correct gewogen kunnen worden. Voertuigen langer dan 9,5 meter of zwaarder dan 7.000 kg worden niet toegelaten.

Op alle andere recyclageparken geldt de regel dat voertuigen langer dan 8 meter of zwaarder dan 7.000 kg worden geweigerd. Deze regel is niet nieuw, maar al van in 2005 van toepassing. Een correcte meting op de weegbrug is niet gegarandeerd bij te lange voertuigen. Ook werden sensoren en slagbomen kapot gereden om toch op de weegbrug te kunnen staan. De recente aanpassing aan de infrastructuur zorgt er voor dat voertuigen die niet aan de voorwaarden voldoen worden geweigerd.

Opgelet, op alle recyclageparken geldt de regel dat het aangevoerde afval ofwel huishoudelijk is, ofwel naar aard en hoeveelheid gelijkaardig is aan huishoudelijk afval.

Afvalkalender

Klik hier

Recyclageparken

Adressen
Openingsuren
Tarieven
Meer ...

Inzameling aan huis

Afvaltypes
Tarieven
Meer ...

Categorieën