Voorschot aangepast aan verbruik

Tot vandaag vroegen we in elke betalingsuitnodiging om een voorschot van 35 euro te betalen op de afvalrekening. Dit is theoretisch het gemiddelde bedrag voor een gezin om 6 maand lang afval mee aan te bieden.

Nu we al even zijn gestart met gewogen diftar, weten we hoeveel afval een gezin effectief aanbiedt en hoeven we niet meer met gemiddelden te werken.

Daarom hebben we het bedrag op de betalingsuitnodiging aangepast naar het effectieve afvalverbruik van jouw gezin. Het voorstel dat je nu ontvangt, is berekend op basis van je voorgaande verbruik en zou moeten volstaan om 6 maand lang de afvalinzameling van jouw gezin mee te betalen. Zo hoeven we je niet te vaak lastig te vallen met betalingsuitnodigingen.

In elke betalingsuitnodiging die je vanaf nu zal ontvangen, wordt dit voorstel steeds aangepast naargelang het verbruik van de afgelopen periode. Het voorgestelde bedrag kan dus elk keer anders zijn. Om dit te berekenen, gebruiken we enkel de gegevens van je afvalinzameling via de restcontainer en de GFT-container. Je afvalverbruik op het recyclagepark wordt niet meegerekend.

Het maximumbedrag dat we voorstellen, is 100 euro. Krijg je toch nog 35 euro als voorstel? Dan betekent dit dat je normaal gezien met dit bedrag voldoende zal hebben voor 6 maanden.

Net als voorheen ben je niet verplicht dit voorgestelde bedrag te storten, maar mag je een voorschot naar eigen keuze op je afvalrekening zetten. Gebruik wel de correcte betaalgegevens. Die kan je terugvinden in je Mijn ILvA account.