De Kringwinkel

Geef je spullen aan De Kringwinkel (en koop zelf eens iets tweedehands)

Heb je spullen waar je vanaf wil en ze zijn nog bruikbaar? Goed nieuws! Je hoeft ze niet weg te gooien, je kan er iemand anders gelukkig mee maken. Schenk ze aan De Kringwinkel. Dit kan op verschillende manieren.

De snelste manier is zelf je goederen brengen, tijdens de openingsuren van de winkel. Bij afgifte wordt gekeken of wat je geeft nog herbruikbaar/verkoopbaar is. Wie tweedehands koopt, heeft ook graag degelijke producten. Stel jezelf eerst even de vraag "Wil iemand dit nog gebruiken?".

Sommige Kringwinkels halen ook gratis op bij je thuis.

Vind een Kringwinkel in de buurt!

In het werkingsgebied van ILvA zijn verschillende Kringwinkels actief. Neem een kijkje op www.dekringwinkel.be of klik op de knop hieronder!

1G3A3194
1G3A6087

Wat is welkom?

De Kringwinkels zijn blij met alles wat nog herbruikbaar is. Kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen. Het is welkom. Met beschadigde, gescheurde, vuile, versleten of onvolledige dingen ga je beter naar het recyclagepark.

Twijfel je? Stel jezelf de vraag of je buurvrouw het nog zou kunnen en willen gebruiken. Je kan het ook gewoon aan De Kringwinkel zelf vragen.

Met fietsen en elektro ben je altijd welkom, ook als ze stuk zijn. Fietsen worden hersteld of de onderdelen worden nog gebruikt. Elektro die niet meer werkt gaat naar Recupel voor recyclage. 

Wat is niet welkom?

Spullen die niet meer bruikbaar, beschadigd of vuil zijn, zet je beter bij het afval of het grofvuil. Een tafel met enkele schrammen kan misschien aanvaard worden, een exemplaar dat een poot mist natuurlijk niet. Een zetel waar de vulling uitpuilt maakt ook geen kans in de showroom van De Kringwinkel… Bied enkel spullen aan die volgens jou echt nog tweedehands bruikbaar en verkoopbaar zijn

Bepaalde producten mogen De Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen:

  • omdat ze mogelijks onveilig of ongezond zijn bv. wapens, motorvoertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, … maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum
  • ter bescherming van bedreigde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels
  • ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten  bv. gekopieerde video’s en audiocassetten, namaakproducten

Opgelet: Sommige Kringwinkels kunnen extra spullen weigeren.  Lees aandachtig de informatie van De Kringwinkel in je buurt.

Sociale tewerkstelling

Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, draagt de Kringwinkel zorg voor het milieu en wordt sociale tewerkstelling gecreëerd.

Afbeelding2