Voor wie is gewogen diftar

Gezinnen

1. Je hebt je domicilie in het werkingsgebied.

ILvA zamelt bij elk gezin dat gedomicilieerd is in het werkingsgebied restfractie en GFT in. Elk gezin heeft dus recht op een gratis GFT-container en een gratis restcontainer.

2. Je hebt een woning gekocht in het werkingsgebied en verbouwt, maar woont er nog niet.

Heb je een woning gekocht, maar ben je er nog in aan het werken en woon je er nog niet? Dan kan je al een gratis restcontainer en GFT-container gebruiken en het recyclagepark bezoeken. Neem hiervoor contact op met je gemeente of stad.

 

Tweede verblijven

Als eigenaar van een tweede verblijf kan je gebruik maken van een gratis rest- en GFT-container en van de dienstverlening van ILvA, maar je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

 1. het tweede verblijf is officieel geregistreerd bij de gemeente
 2. Een tweede verblijf kan pas gebruik maken van de inzameling aan huis als:
 • op het adres van het tweede verblijf geen personen gedomicilieerd zijn
 • het adres van het tweede verblijf op een inzamelronde van ILvA ligt

Wil je een restcontainer en/of een GFT-container op het adres van je tweede verblijf? Dan moet je je eerst online registreren. ILvA onderzoekt deze registratie en stuurt een mail met een beslissing. Er wordt bij een gunstig advies een pincode bezorgd, waarmee je kan inloggen en een container aanvragen.

Ben je eigenaar van een tweede verblijf in Kluisbergen en je wil een rest- en/of GFT-container? Neem contact op met ILvA via 053 85 85 45. 

 

Bedrijven

ILvA zamelt huishoudelijk afval in, dit is het afval dat van gezinnen afkomstig is. Maar ook “met huishoudelijke afvalstoffen vergelijkbaar bedrijfsafval” wordt meegenomen. Dit is bedrijfsafval dat ontstaat door “huishoudelijke activiteiten” van het bedrijf. Het is qua aard, samenstelling en hoeveelheid vergelijkbaar met huishoudelijk afval. Alle andere bedrijfsafval wordt uiteraard niet door ILvA ingezameld.

Bedrijven kunnen van de dienstverlening van ILvA gebruik maken, als aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan.

Voorwaarden:

 • Het bedrijf moet over een ondernemingsnummer beschikken
 • Het bedrijf heeft een officiële vestiging in een ILvA-gemeente

Het bedrijf kan enkel gebruik maken van de inzameling aan huis als:

 • Op het adres van deze vestiging geen personen gedomicilieerd zijn
 • Het inzameladres van het bedrijf op een inzamelronde van ILvA ligt
 • Een bedrijf krijgt geen gratis container ter beschikking, maar kan enkel 1 restcontainer en 1 GFT-container aankopen. Tarief: 40 liter en 140 liter: 40 euro; 240 liter (enkel restfractie): 60 euro.

Om te weten of je bedrijf recht heeft op de dienstverlening, moeten zij zich eerst online registreren. ILvA onderzoekt deze registratie en stuurt een mail met een beslissing. Er wordt bij een gunstig advies een pincode bezorgd, waarmee je kan inloggen en een container aanvragen.

Verenigingen

Verenigingen kunnen hun afval door ILvA laten inzamelen en kunnen hiervoor een GFT-container en restfractiecontainer aankopen.

Voorwaarden:

De vereniging kan enkel gebruik maken van de inzameling aan huis als:

 • Op het inzameladres van de vereniging (dit is het adres waar containers voor aangevraagd zouden worden), mogen geen personen gedomicilieerd zijn
 • Het inzameladres van de vereniging ligt op een inzamelronde van ILvA
 • Een vereniging krijgt geen gratis container ter beschikking, maar kan enkel 1 restcontainer en 1 GFT-container aankopen. Tarief: 40 liter en 140 liter: 40 euro; 240 liter (enkel restfractie): 60 euro.

Om te weten of je vereniging recht heeft op de dienstverlening, moeten zij zich eerst online registreren. ILvA onderzoekt deze registratie en stuurt een mail met een beslissing. Er wordt bij een gunstig advies een pincode bezorgd, waarmee je kan inloggen en een container aanvragen.