Zwerfvuilactie secundaire scholen donderdag 12 oktober 2023

Ieder jaar organiseren we vanuit ILvA een zwerfvuilactie voor de secundaire scholen. Noteer alvast donderdag 12 oktober 2023 in jullie agenda en schrijf je als de bliksem in!

Hoe werkt het?

Inschrijving en materiaal

  • Schrijf je school in via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.
  • Na de inschrijving ontvangt jouw school speciale vuilniszakken, handschoenen, afvalgrijpers en fluohesjes van Mooimakers. We willen je vragen het juiste aantal deelnemende leerlingen in te vullen, zodat we niet nodeloos moeten rondrijden met te veel aan materiaal.
blauwe zak scholen

De blauwe zwerfvuilniszakken zijn voor blikjes, plastic verpakkingen van koekjes of chips, plastic flesjes, drankkartons, ...

witte zak scholen

De witte zwerfvuilniszakken zijn voor al het overige zwerfvuil, denk maar aan mondmaskers, peuken, kauwgum, ...

Zwerfvuilactie op 12 oktober 2023

Jullie mogen de planning en het parcours vrij kiezen. Bij voorkeur wordt de onmiddellijke schoolomgeving gekozen. Lig je in de buurt van een andere school, dan overleggen jullie best even samen om een overlapping te vermijden. Vraag gerust advies bij je gemeentelijke milieuambtenaren.

Na de zwerfvuilactie

Op vrijdag 13 oktober 2023

  • haalt ILvA het ingezamelde zwerfvuil (de witte en blauwe zwerfvuilniszakken) op en zorgt voor de verwerking ervan. Noteer op het inschrijvingsformulier waar we het zwerfvuil (de witte en blauwe zwerfvuilniszakken) mogen ophalen en plaats de zakken op 13 oktober na de actie op die plaats. Let op: Je moet het aanbieden op het openbaar domein in de buurt van de school, zodat onze ophaalwagen er gemakkelijk toegang tot heeft.
  • halen we het zwerfvuilmateriaal (fluohesjes, afvalgrijpers, ongebruikte vuilniszakken, handschoenen) opnieuw op. Zamel het onmiddellijk na de actie terug in en tel het na. Berg het materiaal terug op in de daarvoor voorziene boxen.

Drinkflessen

Omdat we afval vermijden belangrijk vinden bij ILvA en jullie willen bedanken voor jullie deelname, ontvang je na afloop herbruikbare drinkflessen. We leveren ze bij het ophalen van het zwerfvuilmateriaal. Deze kunnen uitgedeeld worden aan de leerlingen die hebben deelgenomen. Op die manier willen we ze extra aanmoedigen afval te vermijden.

Belangrijk

Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen levert en haalt ons magazijn het zwerfvuilmateriaal (fluohesjes, afvalgrijpers, ongebruikte vuilniszakken en handschoenen) op aan de hoofdingang van de school! Gelieve hiermee rekening te houden en het materiaal daar klaar te zetten op vrijdag 13 oktober. Ook de drinkflessen zullen na afloop van de actie daar geleverd worden.

Praktisch

Inschrijven is verplicht vóór zondag 24 september 2023. Inschrijvingen na 24 september zullen we, om organisatorische redenen, niet meer behandelen.

Vragen

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? Contacteer ons via zwerfvuilactie@ilva.be.

Inschrijvingsformulier

Aandacht: Vraag de juiste hoeveelheid materiaal aan.

Jaarlijks stellen we vast dat er te veel materiaal wordt aangevraagd dan wat er effectief nodig is. We willen je daarom vragen om enkel materiaal aan te vragen voor het juiste aantal deelnemers. Zo kunnen we wagens en ritten uitsparen bij het bedelen en ophalen van het materiaal en dat is beter voor ons milieu!

Alvast bedankt om je steentje bij te dragen.

 

De inschrijvingen zijn afgesloten.

De gegevens zullen enkel worden gebruikt in het kader van de zwerfvuilactie. Na afloop van de zwerfvuilactie worden je gegevens gewist, tenzij je via de opt-in uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven dat we jou op de hoogte mogen houden van het scholenaanbod van ILvA. In dat geval worden je gegevens verwerkt zolang je deze toestemming niet hebt ingetrokken. Voor meer informatie over het privacybeleid van ILvA: https://www.ilva.be/contact/privacyverklaring/.