Composteren op de lagere school

Eten jullie veel fruit? Koken jullie vers? Of hebben jullie misschien een moestuin of speelweide? Dan hebben jullie vast en zeker wel wat groente, fruit en tuinafval.

In plaats van onze vrachtwagens te laten langskomen om jullie GFT-afval op te halen, kan je misschien starten met composteren op school!

Het is ecologischer, leerrijk voor de leerlingen en je bespaart ermee op je GFT-afval.

Wat is composteren?

Composteren is een natuurlijk proces waarbij keuken- en tuinresten worden omgezet in een rijk en vruchtbaar product: compost. Een composteringsproces duurt ongeveer 6 à 9 maanden en is positief voor het milieu en het klimaat.

Aan de slag met je ILvA-compostvat en de kringloopkracht!

Als school kan je een gratis compostvat krijgen. Doe je aanvraag via het formulier hieronder. Daarnaast kan je ook een kringloopkracht van ILvA inschakelen (naargelang beschikbaarheid). Zij starten het compostvat samen met jou en je klas op en geven je tips en tricks voor een geslaagd composteerproces. Na enkele maanden komen ze opnieuw een kijkje nemen en helpen ze je waar nodig.

Wil je graag meer info over composteren? Ontdek het hier >

Composteren met kinderen

Wil je graag met je leerlingen in de klas werken rond de biologische kringloop en composteren op school. Ontdek dan op de website van Vlaco vzw het lespakket "composteren met kinderen" of lees de brochure. Ook op de website van MOS vind je heel wat info, onder andere deze actiefiche: "composteren op school".

Meer informatie nodig of heb je een andere vraag?

Heb je nog vragen of wil je graag andere informatie? Aarzel niet om ons te contacteren en we bekijken samen met onze kringloopkrachten wat we voor jouw klas of school kunnen doen.

Starten met composteren - aanvraagformulier


    Neen, ik heb geen hulp nodig van een kringloopkracht voor de opstart.Ja, ik wil graag dat een kringloopkracht helpt met de opstart.


    15
    6bis
    12
    Handvol compost 4