Zwerfvuilactie

Ieder jaar organiseren we vanuit ILvA een zwerfvuilactie voor de lagere en secundaire scholen uit het ILvA werkingsgebied. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor het ontlenen van zwerfvuilmateriaal. Zo kan je zwerfvuil rapen met je klas of school of zelf een actie op poten zetten.

Vragen?

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? Contacteer ons via zwerfvuilactie@ilva.be.

Zelf een actie organiseren

Wil je graag zelf een actie organiseren? Dat kan! Op basis van het aantal leerlingen maken wij een pakket voor je klaar. Zo'n pakket bevat:

 • Zwerfvuilhesjes
 • Afvalgrijpers
 • Handschoenen
 • Zwerfvuilniszakken

Je kan het zwerfvuilmateriaal, na afspraak, bij ons komen ophalen. Na afloop dien je het terug in te leveren. Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

  Actie lager onderwijs - 27 april 2023

  Ieder jaar organiseren we de laatste donderdag van april een zwerfvuilactie voor lagere scholen. In 2023 zal deze actie dus plaatsvinden op donderdag 27 april 2023. De inschrijvingen voor deze actie starten in februari 2023.

  * Let op: Om organisatorische redenen vragen we om enkel leerlingen uit de derde graad te laten deelnemen.

  Actie secundair onderwijs - 12 oktober 2023

  Ieder jaar organiseren we de tweede donderdag van oktober een zwerfvuilactie voor secundaire scholen. De inschrijvingen voor deze actie starten in september.

  De gegevens zullen enkel worden gebruikt in het kader van de aanvraag van zwerfvuilmateriaal. Na afloop worden je gegevens gewist, tenzij je via de opt-in uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven dat we jou op de hoogte mogen houden van het scholenaanbod van ILvA. In dat geval worden je gegevens verwerkt zolang je deze toestemming niet hebt ingetrokken. Voor meer informatie over het privacybeleid van ILvA: https://www.ilva.be/contact/privacyverklaring/.