Zwerfvuilactie

Ieder jaar organiseren we vanuit ILvA een zwerfvuilactie voor de lagere en secundaire scholen uit het ILvA werkingsgebied. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor het ontlenen van zwerfvuilmateriaal. Zo kan je zwerfvuil rapen met je klas of school of zelf een actie op poten zetten.

Vragen?

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? Contacteer ons via zwerfvuilactie@ilva.be.

Zelf een actie organiseren

Wil je graag zelf een actie organiseren? Dat kan! Op basis van het aantal leerlingen maken wij een pakket voor je klaar. Zo'n pakket bevat:

 • Zwerfvuilhesjes
 • Afvalgrijpers
 • Handschoenen
 • Zwerfvuilniszakken

Je kan het zwerfvuilmateriaal, na afspraak, bij ons (Industrielaan 18, 9320 Aalst) komen ophalen. Na afloop dien je het terug in te leveren. Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op. Let op: Vraag je zwerfvuilmateriaal tijdig aan (min. 1 week voor de geplande actie).

  Actie lager onderwijs - Donderdag 25 april 2024

  Ieder jaar organiseren we de laatste donderdag van april een zwerfvuilactie voor lagere scholen. In 2024 zal deze actie plaatsvinden op donderdag 25 april 2024. Inschrijven kan op deze pagina vanaf januari 2024.

  * Let op: Om organisatorische redenen vragen we om enkel leerlingen uit de derde graad te laten deelnemen.

  Actie secundair onderwijs - Donderdag 10 oktober 2024

  Ieder jaar organiseren we de tweede donderdag van oktober een zwerfvuilactie voor secundaire scholen. In 2024 is dat op 10 oktober.

  Je kan je hiervoor later inschrijven.

  De gegevens zullen enkel worden gebruikt in het kader van de aanvraag van zwerfvuilmateriaal. Na afloop worden je gegevens gewist, tenzij je via de opt-in uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven dat we jou op de hoogte mogen houden van het scholenaanbod van ILvA. In dat geval worden je gegevens verwerkt zolang je deze toestemming niet hebt ingetrokken. Voor meer informatie over het privacybeleid van ILvA: https://www.ilva.be/contact/privacyverklaring/.