Waar ben je naar op zoek?

Composteren op school

Eten jullie veel fruit? Koken jullie vers? Of hebben jullie misschien een moestuin of speelweide? Dan hebben jullie vast en zeker wel wat groente, fruit en tuinafval. In plaats van onze vrachtwagens te laten langskomen om jullie GFT-afval op te halen, kan je misschien starten met composteren op school! Het is ecologischer, leerrijk voor de leerlingen en je bespaart ermee op je GFT-afval.

Wat is composteren?

Composteren is een natuurlijk proces waarbij keuken- en tuinresten worden omgezet in een rijk en vruchtbaar product: compost. Een composteringsproces duurt ongeveer 6 à 9 maanden en is positief voor het milieu en het klimaat. Je kan gerust thuis composteren als je voldoende GFT hebt, maar misschien kan je ook aan de slag op school. Je hebt een compostvat nodig en als je dat wil, kan je een kringloopkracht ter plaatse vragen om je te adviseren.

Aan de slag met je ILvA-compostvat en de kringloopkracht!

Als school kan je een gratis compostvat krijgen. Doe je aanvraag via het formulier hieronder. Daarnaast kan je ook een kringloopkracht van ILvA inschakelen (naargelang beschikbaarheid). Zij starten het compostvat samen met jou en je klas op en geven je tips en tricks voor een geslaagd composteerproces. Na enkele maanden komen ze opnieuw een kijkje nemen en helpen ze je waar nodig.

Aanvragen composteren op school

Gegevens school

Gegevens contactpersoon

Composteren op school

Hulp nodig van een kringloopkracht (indien beschikbaar)?

Hulp nodig?