Waar ben je naar op zoek?

Tarieven

Je betaalt per kilogram afval dat je brengt. Je wordt gewogen bij het binnen rijden en bij het buiten rijden. Het verschil tussen beide gewichten is het aantal kilogram afval dat je hebt gebracht.

Ingang zonder auto

Hoe meer afval, hoe hoger de prijs (diftar)

De prijs per kilogram loopt op naarmate het aantal kilogram dat je gezin in dat kalenderjaar heeft gebracht. De eerste 125 kilogram recycleerbaar afval die een gezin brengt per kalenderjaar is gratis.

Volgende tarieven voor niet-recycleerbaar afval gelden op alle ILvA-recyclageparken:

Tarieven op jaarbasis

Hoeveelheid Prijs per kilogram

0 - 2000 kg

0,075 euro

2001 - 5000 kg

0,15 euro

meer dan 5000 kg

0,30 euro

eerste 125 kg recycleerbaar afval

0,00 euro

0 - 200 kg asbest

0,00 euro

De eerste 125 kilogram recycleerbaar afval gratis

In 2024 mag elk gezin de eerste 125 kg recycleerbaar afval gratis brengen. Je mag tijdens die bezoeken wel enkel recycleerbaar afval brengen. Heb je ook niet-recycleerbaar afval bij, dan moet je betalen. Eerst het niet-recycleerbaar afval lossen en onmiddellijk daarna opnieuw een nieuwe toegang nemen met enkel het recycleerbaar afval is toegelaten.

KMO’s, eigenaars tweede verblijven, verbouwers, verenigingen met een bezoekerskaart en mensen met een activatiekaart genieten deze vrijstelling niet.

Wil je graag wat meer informatie over waarom er bij ILvA een systeem van 125 kg gratis recycleerbaar afval bestaat? Je vindt er hier een uitgebreide uitleg over.

10% korting voor recycleerbaar afval

Er is een globale korting van 10% voor het bezoek waarin je enkel recycleerbaar afval aanvoert. Om hier gebruik van te maken, moet je aan de ingangszuil aanduiden dat je geen niet-recycleerbaar afval bij hebt. Opgelet, de parkwachters kunnen hier op controleren!

200 kilogram gratis hechtgebonden asbest

Elk gezin kan jaarlijks 200 kg hechtgebonden asbest gratis brengen. De voorwaarde is dat je enkel hechtgebonden asbest brengt. Heb je ook ander afval mee, dan geldt het normale tarief. Wil je asbest brengen? Druk dan eerst op de “asbestknop” aan de ingangszuil voor je je identiteitskaart in de gleuf steekt. De recyclageparkwachter komt de aangeboden vracht eerst controleren, zodat hij de vrijstelling kan toekennen.