ILvA organiseert de inzameling aan huis van het afval van maar liefst 147.000 gezinnen. Het systeem voor deze inzameling en de tarieven voor de verschillende afvalsoorten zijn na de invoering van gewogen diftar in de 15 aangesloten steden en gemeenten hetzelfde. 

Afvaltypes

We komen aan huis om volgend afval in te zamelen:

Tarieven inzameling aan huis

Hoeveel kost de inzameling aan huis van je afval? Vind de tarieven hier.

Aanvraag inzameling grofvuil of snoeihout

Is jouw gemeente al gestart me gewogen diftar? Vraag dan de inzameling aan huis van grofvuil of snoeihout aan via je account bij Mijn ILvA. Nog geen gewogen diftar? Vraag het aan via dit contactformulier

Weekendverhuur

Wie een festiviteit organiseert en daar heel wat afval van heeft, kan bij ILvA een container huren tijdens het weekend. Je vindt hier meer info.

Afvaleilandjes

ILvA wil je graag helpen om beter te sorteren wanneer je met je vereniging een evenement organiseert. Daarom hebben we nieuwe afvaleilandjes gemaakt, die je zeker zal spotten de komende tijd. Een ILvA-afvaleilandje bestaat uit een container voor PMD en een container voor restfractie met een beachvlag ertussen. Je betaalt 6 euro per afvaleilandje en per extra zak van 240 liter restfractie. PMD is gratis, zolang het geen ander afval bevat. Je zal ze binnenkort kunnen aanvragen! Hou dus zeker deze pagina in de gaten.