Breng hechtgebonden asbest naar het recyclagepark

Onder bepaalde voorwaarden en op specifieke momenten kan je op alle recyclageparken van ILvA terecht met hechtgebonden asbest. Je kan je asbest ook aan huis laten inzamelen, meer info vind je hier >

Voorwaarden

  • Je mag hechtgebonden asbest enkel brengen op dinsdag en donderdag tussen 16u en 19u op de geopende parken.
  • Je moet je asbest verpakt aanbieden in een doorzichtige verpakking of folie! Onverpakt asbest wordt niet aanvaard.
  • Je mag maximaal 1,5 m³ of 40 m² brengen.

Tarief

Elk gezin heeft jaarlijks recht op de gratis aanvoer van 200 kg hechtgebonden asbest op het recyclagepark. Je mag tijdens het afleveren van asbest, geen ander afval afleveren. Heb je ander afval bij? Lever dan eerst je asbest af, verlaat het recyclagepark en meld je opnieuw aan bij de ingangszuil.

Nadat je je 200 kilogram gratis hebt gebracht, betaal je het tarief voor niet-recycleerbaar afval. Klik hier voor meer info over de tarieven.

Hechtgebonden asbest verpakken

Om de veiligheid tijdens het transport en bij het aanleveren te garanderen, verplichten we dat hechtgebonden asbest verpakt wordt. De verpakking moet doorzichtig zijn. Onverpakt asbest wordt geweigerd!

Kleine stukken asbest kunnen in een doorzichtige plastic zak worden aangeboden, die goed is dichtgemaakt, al dan niet met tape.

Grote stukken, zoals golfplaten, moeten ook doorzichtig worden verpakt. Ze kunnen bijvoorbeeld gewikkeld worden in folie. Zorg ook dat deze stukken goed zijn dichtgemaakt, al dan niet met tape.

Zorg dat de plastic zak of folie voldoende stevig is om scheuren bij in- en uitladen te voorkomen.

Wat wordt (verpakt) aanvaard?

  • golfplaten
  • bloembakken
  • leien
  • buizen

Wat wordt niet aanvaard?

  • ongebonden asbest: dit moet door gespecialiseerde bedrijven worden verwijderd.
  • onverpakt asbest

Ga veilig om met asbest

Hechtgebonden asbest is een gevaarlijk goedje, waar je voorzichtig mee moet omgaan wanneer je het wil verwijderen. Lees dus goed onze veiligheidstips alvorens je aan de verwijdering en het vervoer van hechtgebonden asbest begint.

Lees hier onze veiligheidstips >

Meer info?

Op deze link vind je alle informatie over asbest en hoe je er veilig mee omgaat. Of download hier de brochure “Hoe uw woning asbestveilig maken".